editor Papyrus a jeho užívání

Moderators: Unholy, krankyd, guri211, Zirland

Re: editor Papyrus a jeho užívání

Postby Suik » Mon Apr 02, 2012 8:47 pm

aktakgreen wrote:Editacia nazvov sa rozchodila dnes vecer po 21-tej. Ddd.

je to mozne, ale na inych threadoch som to zatial nenasiel :)

BTW. myslite si, ze ked by sa SEM poslali komplet okresy, namiesto regionov (krajov), tak by sa poriesil problem s obcami s rovnakymi nazvami v roznych okresoch? Ked prejdete to vlakno, tak tam ludia postuju aj sialene dlhe zoznamy :). Takze ked by sa im poslalo tych "biednych" 79 SK okresov napr. zo stranky statistickeho uradu http://app.statistics.sk/mosmis/sk/run.html, tak by to bolo podla mna OK, co vy na to? Davam do plena otazku :)
BA-SVK & surroundings AreaManager, Soc. Med. XP
Renault Fluence 2011, 1.6 16V Exception+HTC One S, stock Android 4.0.4, waze 3.6.0.0
FB pg: Waze Slovensko / Twitter: @waze_slovensko / G+: Waze Slovensko
Suik

Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Postby oolcoo » Mon Apr 02, 2012 9:05 pm

Suik wrote:BTW. myslite si, ze ked by sa SEM poslali komplet okresy, namiesto regionov (krajov), tak by sa poriesil problem s obcami s rovnakymi nazvami v roznych okresoch? Ked prejdete to vlakno, tak tam ludia postuju aj sialene dlhe zoznamy :). Takze ked by sa im poslalo tych "biednych" 79 SK okresov napr. zo stranky statistickeho uradu http://app.statistics.sk/mosmis/sk/run.html, tak by to bolo podla mna OK, co vy na to? Davam do plena otazku :)

pokial by to fungovalo tak ako to je myslene tak by to mohlo byt ok. posielat kraje by asi vyznam nemalo (prepokladam ze v danom kraji asi budu dve rovnake obce, ci?). vidim, ze to bude fungovat na sposob drop down menu. otazka znie, kazdu cesticku bude treba nakliknut a priradit jej okres??? to hadam nie! na druhej strane ked to bude automaticke podla nejakych gps suradnic ktore by urcovali hranice mezdi okresmi, coz asi nebude, by to dropdown menu nemalo vyznam. som velmi zvedavy aky bude konecny vysledok :)
Area manager TU a TU
Waze 3.5.3.0 @ iPhone 4S - iOS 6.1 (10B142) @ Peugeot 107
oolcoo

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby foxitrot » Tue Apr 03, 2012 6:49 am

Suik wrote:prave teraz som to skusil v cerstvo updatnutom Chrome na 18.0.1025.142 a islo aj apply pri pomenovani nepomenovanej cesty a bolo to v pohode aj po refreshi.

Skusil som v jednom okne ten "vcerajsi" WME, tam to este neslo, po refreshnuti okna to uz slo bez problemov, takze fajn - naozaj to opravili. (Vcera pocas diskusie v inom vlakne mi pomohli zistit workaround, ze ak sa selektuju 2 al. viacere take nove "zle" segmenty, tak sa nazvy editovat daju, ale nastastie to uz nie je treba.)

Neviem co vsetko sa pan Waze este bude snazit utajit, ale preco aj verziu kodu editora?? Este kym mal Papyrus stary vzhlad, uvadzal dole aj cislo svojej verzie, ktore sa vsak nikdy nezvysilo (alebo mozno raz). WME to pre istotu uplne odstranil :evil: V kode to teraz vyzera, ze sa verzia zvysila z 658 na 665, ale preco to nemoze vidiet aj obycajny smrtelnik (ktory dokonca caka na opravu nejakej zavaznej chyby)... ostane pre mna navzdy zahadou. Zda sa, ze model myslenia Waze je naozaj "security by obscurity" a "slubotechna", ale takto nikdy nedostanu kvalitne mapy, len masy frustrovanych uzivatelov a hrstku tolerantnych fanatikov.
...with the good old :roll: Symbian 2.1.99.114 (N-E52),
while trying to get used to Android 3.6.xx.yyy (SG-A2).
foxitrot
Waze Champs

Has thanked: 129 times
Been thanked: 58 times

Postby foxitrot » Tue Apr 03, 2012 7:48 am

oolcoo wrote:
Suik wrote:BTW. myslite si, ze ked by sa SEM poslali komplet okresy, namiesto regionov (krajov), tak by sa poriesil problem s obcami s rovnakymi nazvami v roznych okresoch? Ked prejdete to vlakno, tak tam ludia postuju aj sialene dlhe zoznamy :). Takze ked by sa im poslalo tych "biednych" 79 SK okresov napr. zo stranky statistickeho uradu http://app.statistics.sk/mosmis/sk/run.html, tak by to bolo podla mna OK, co vy na to? Davam do plena otazku :)

pokial by to fungovalo tak ako to je myslene tak by to mohlo byt ok. posielat kraje by asi vyznam nemalo (prepokladam ze v danom kraji asi budu dve rovnake obce, ci?).

Tiez som to vcera cital. Ktovie, ci po dvoch rokoch je to este stale "take very (very) aktualne", ako to bolo na zaciatku toho vlakna :lol:
  • Podla toho, ako sa krankyd vyjadril "we are looking for the widprvoter dividance of the country (u nas asi kraje), not the inter-regions (u nas skor okresy). We do plan to support them at a later stage", by sme mali poslat zoznam krajov a nie okresov.
  • Na druhej strane si to protireci s prvotnym zamerom tejto zmeny "for now the most important thing is to be able to support what I've described above - to allow more than one city name for one country". Co mozno plati pri velkych mestach, ale neplati pre male dedinky (ktore su schopne byt aj viacere v ramci jedneho kraja).
  • Do tretice, "a good example is the Netherlands that Gerben posted above" - ak by sme si porovnali mierky NL (a inych krajin) a SK, mozno aj delenie na byvale Zapadne, Stredne a Vychodne Slovensko by bolo prilis jemne :D
oolcoo wrote:vidim, ze to bude fungovat na sposob drop down menu. otazka znie, kazdu cesticku bude treba nakliknut a priradit jej okres??? to hadam nie! na druhej strane ked to bude automaticke podla nejakych gps suradnic ktore by urcovali hranice mezdi okresmi, coz asi nebude, by to dropdown menu nemalo vyznam. som velmi zvedavy aky bude konecny vysledok :)

Obavam sa, ze asi ano :( urcite aspon zo zaciatku. Keby to malo byt na sposob drop-down menu, tak by bolo ziaduce, aby uz konecne implementovali ich prednaplnenie (minimalne Country + State + City), tak ako sa teraz automaticky vyplna Country. Ale asi nie podla GPS, ale podla najblizsich susednych segmentov (ako je teraz City + Street) - hoci, pri desiatkach-stovkach kilometrov sa uz neda vraviet o "susednych" segmentoch. Takze predsa len prazdny zoznam?
Momentalne je to "pre istotu" restriktivne: nespravna Country, prazdne State + City + Street + Alternatives, Jednosmerka (miesto Obojsmerky) - este ze tam "pre istotu" nedaju NoEntrance, akurat Street je OK - skoda ze "pre istotu" nedavaju DirtRoad :)
foxitrot
Waze Champs

Postby foxitrot » Tue Apr 03, 2012 12:45 pm

Zda sa mi to len, ze WME je svizny, ako uz (Papyrus) vyse pol roka nebol?
foxitrot
Waze Champs

Postby pleswi » Tue Apr 03, 2012 1:06 pm

foxitrot wrote:Zda sa mi to len, ze WME je svizny, ako uz (Papyrus) vyse pol roka nebol?

Ironie ? Me teda leze jako obvykle - jako šnek. Mimo to mi za dnešek nezaznamenal server ani jednu jizdu a neobjevil se ani update request který jsem pri jedne z nich poslal. S tím ze mi nenaskakují jízdy už mě to začíná štvát, v neděli se mi to stalo taky 80km usek cesty nikde a pak naskocili dva dalsi 50 km a cca 30km(zastavka mezi nimi), ale tech 80km ze zacatku se nikde neobjevilo. Pritom waze bezel celou dobu nikde nespadl navigoval hlasil vse. Stejne tak dneska Navigoval, prepocitaval trasu, ohlasil "zacpu" ale cesta ani tam ani zpatky nikde :(
pleswi

Has thanked: 3 times

Postby biglaci » Tue Apr 03, 2012 4:34 pm

pleswi wrote:
foxitrot wrote:Zda sa mi to len, ze WME je svizny, ako uz (Papyrus) vyse pol roka nebol?

Ironie ? Me teda leze jako obvykle - jako šnek. Mimo to mi za dnešek nezaznamenal server ani jednu jizdu a neobjevil se ani update request který jsem pri jedne z nich poslal. S tím ze mi nenaskakují jízdy už mě to začíná štvát, v neděli se mi to stalo taky 80km usek cesty nikde a pak naskocili dva dalsi 50 km a cca 30km(zastavka mezi nimi), ale tech 80km ze zacatku se nikde neobjevilo. Pritom waze bezel celou dobu nikde nespadl navigoval hlasil vse. Stejne tak dneska Navigoval, prepocitaval trasu, ohlasil "zacpu" ale cesta ani tam ani zpatky nikde :(

hmm, v nedelu mali nejaky problem, valcoval som dedinku Dulovce, 3 ulice mi nenahral na server, napriek tomu, ze v telefone stale su tie cesty..
Waze 3.5.1.4 @Acer Liquid Metal 2.3.7 CM7.22
Image
rosso AlfaRomeo156SW 175PS*
*oficially ;)
biglaci

Has thanked: 0 time

Postby pleswi » Tue Apr 03, 2012 4:44 pm

Dnes maji asi taky problem ani odpoledni cesty kery jsem odjel se nenahrali :( A to jsem projistotu preinstaloval klienta vyrestartoval telefon protahl internet jestli beha a zkusil gps v jine app vse slapalo a na netu moje trasy nejsou a z dopoledne porad taky nic ani update request :/
pleswi

Has thanked: 3 times

Postby porubcan » Tue Apr 03, 2012 6:29 pm

Mam problem v Piestanoch - je tam kopec krizovatiek so zakazanymi odbockami (SHIFT+A) a ked ich opravim, o par minut je to v povodnom stave. tiez nezaznamena, ze som bol posledny kto upravoval danu ulicu... ulice nie su locknute... mozno by to slo zmazat a nakreslit nanovo, ale do toho sa mi nechce...
inde (napr. v Trnave) som bol schopny povolovat odbocenia bez problemov
Image Image
Editing & Client Expert, AM @ South-West Slovakia
Waze beta 3.6.99.109 on HTC One X, stock JB 4.1.1 @ white Škoda Octavia
porubcan

Has thanked: 49 times
Been thanked: 92 times

Postby foxitrot » Tue Apr 03, 2012 7:34 pm

porubcan wrote:Mam problem v Piestanoch - je tam kopec krizovatiek so zakazanymi odbockami (SHIFT+A) a ked ich opravim, o par minut je to v povodnom stave.

Skutocne. Vo WME ich nedokazem povolit (refresh a znova cervene), v Cartouche je konektivita povolena.

Hlasim to na Support, prosim sirsie okolie needitovat.
foxitrot
Waze Champs

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia