[STRETNUTIE] Bratislava, 26.1.2012

Moderators: Unholy, krankyd, guri211, Zirland

Re: Stretnutie priateľov Waze v Bratislave

Postby duky5 » Fri Jan 27, 2012 3:27 pm

Zjazd z D1 k avionu, dostal som pokyn po dvesto metroch použite prvý zjazd.
duky5

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby Zirland » Fri Jan 27, 2012 3:36 pm

Vyzkoušejte někdo tu včerejší 505 za tunelem, jak jsem řešil s foxitrotem. Mě to tam přehrálo "keep" instrukci.
Czech Republic Country Manager
"The Wazebrity"
Zirland
Waze Champs

Has thanked: 9 times
Been thanked: 74 times

Postby foxitrot » Fri Jan 27, 2012 4:42 pm

Ahoj Zirland,
Zirland wrote:Foxitrot: Zkusil jsem ověřit to místo, kde údajně podle tebe je možno dostat pokyn "použijte exit". Při průjezdu jsem měl pokyn "keep right". Rovněž navigační server mi vrací keep right.
[Snímek obrazovky 2012-01-27 v 3.05.22.png]
Co mi k tomu ještě povíš?

Noo... plne ta chapem. Jedine co ma napada je rozdielna inerpretacia v pripade (roznych verzii) klientov a LiveMap ("keep right onto ..." a.k.a. "odbocte mierne vpravo"). Ale ved videl si, co to pise mne:
Scr000364_.jpg
D1 Tunel Sitina ... Lamac -> Devinska n. Ves
Scr000364_.jpg (18.5 KiB) Viewed 515 times

Zirland wrote:Vyzkoušejte někdo tu včerejší 505 za tunelem, jak jsem řešil s foxitrotem. Mě to tam přehrálo "keep" instrukci.

Pre zvedavych a neznalych: http://world.waze.com/livemap/?zoom=9&l ... =146089127

Skusal som aj exit Zlate Piesky -> Vajnory - detto:
Scr000363_.jpg
D1 Zlate Piesky -> Raca + Vajnory
Scr000363_.jpg (15.92 KiB) Viewed 515 times

Ak by nejaki zaujemci z radov sirokej verejnosti mali chut vyskusat rozne verzie klientov, ci budu mat ine vysledky, je to tu: http://world.waze.com/livemap/?zoom=9&l ... =142589426

Napada ma este - v tvojej verzii klienta (uz/este) nie je itinerar? Aj tak, co ti presne vypise, ked si das trasu cez Exit? Napadlo ma, ci trebars nemate chybu v lang.czech (to by samozrejme predpojladalo sucasne aj chybu vo zvukovom subore, ale aj tak, co to vypise)?
...with the good old :roll: Symbian 2.1.99.114 (N-E52),
while trying to get used to Android 3.6.xx.yyy (SG-A2).
foxitrot
Waze Champs

Has thanked: 129 times
Been thanked: 58 times

Postby guri211 » Fri Jan 27, 2012 10:18 pm

Waze 2.4 @ Ericsson GA628 (landscape mode preffered)
Škoda 100 MB 1977 (grey)
Pressburg, Slovakia
guri211
Waze Champs

Has thanked: 44 times
Been thanked: 33 times

Postby Zirland » Sat Jan 28, 2012 9:43 am

Takže co se týká navigačního pokynu exit, ještě jsme to s gurim rozebírali a já jsem ještě analyzoval něco. Domnívám se, že následující shrnutí je již finálním rozuzlením.

1) Rozdíl mezi "keep" a "exit" je vytvářen na straně klienta Waze - závislost na verzi, OS apod. Tedy server ukazuje keep, ale klient, pokud ve verzi podporuje exit, a v případě, že se jedná o vztah primárního a sekundárního segmentu, interpretuje tento manévr jako exit.

2) Pro pokyn "exit" musí existovat hlasový povel. Když jsem jel podle English, hodil mi exit. V češtině použil keep. Analýzou zvukového balíku czech bylo zjištěno, že waze zkopírovalo zvuk keep pod názvem exit. Bude opraveno.
Czech Republic Country Manager
"The Wazebrity"
Zirland
Waze Champs

Has thanked: 9 times
Been thanked: 74 times

Postby foxitrot » Sat Jan 28, 2012 7:05 pm

guri211 wrote:Ahojte, fotky zo stretka najdete na facebooku :) https://www.facebook.com/media/set/?set=a.337955949558406.78639.226382530715749&type=1

Prihodim este aj svoje fotky (len co sa k nim dostanem a bude tam nieco pouzitelne).

A v tom vcerajsom "exit"ovom zapale som zabudol vyslovit "organizacnemu timu" uznanie za perfekne zvladnutie prveho stretka!!
Vdaka patri aj vsetkym sponzorom.
foxitrot
Waze Champs

Postby Suik » Sun Jan 29, 2012 3:24 am

Pripajam sa k pochvale :) spokojnost vo vsetkych smeroch...a je jasne, ze toho by bolo este vela na debatu. Btw. skalne jadro, vy ste to do kolkej potiahli? :)

Jo a este jedna vec. Nasa hostka SonkaW ma medzi recou poprosila, ci by sa dakto s pravami v TT v okoli Tulipanovej/Stromovej pozrel na jeden problem. Android ak sa nemylim. Ak zadate do vyhladavania "Tulipanova" a vyberiete tu v TT, tak spendlik sa ukaze na vedlajsej ulici, co je Stromova.

Pripadne guri, ak mas na nu kontakt, tak jej daj vediet, ako si manualne spravi, ci uz oblubene alebo ulozene miesto :)

Vdaka
BA-SVK & surroundings AreaManager, Soc. Med. XP
Renault Fluence 2011, 1.6 16V Exception+HTC One S, stock Android 4.0.4, waze 3.6.0.0
FB pg: Waze Slovensko / Twitter: @waze_slovensko / G+: Waze Slovensko
Suik

Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Postby guri211 » Sun Jan 29, 2012 10:32 am

foxitrot wrote:Prihodim este aj svoje fotky (len co sa k nim dostanem a bude tam nieco pouzitelne).

Super, budeme cakat :)

foxitrot wrote:A v tom vcerajsom "exit"ovom zapale som zabudol vyslovit "organizacnemu timu" uznanie za perfekne zvladnutie prveho stretka!! Vdaka patri aj vsetkym sponzorom.

Ja dakujem vsetkym vam co ste mi pomahali (najma tebe Foxo, aj Nocturno7 za fotky a videa) a vsetkym ktori prisli! Bez vas by to nebolo ono :)

Suik wrote:Pripajam sa k pochvale :) spokojnost vo vsetkych smeroch...a je jasne, ze toho by bolo este vela na debatu. Btw. skalne jadro, vy ste to do kolkej potiahli? :)

Tusim do 23, kym nas nevyhnali z restauracie :) A keby vonku nebola taka zima, tak pokracujeme este dlhsie. Pre velky uspech bude mat stretnutie na jar pokracovanie!

Suik wrote:Jo a este jedna vec. Nasa hostka SonkaW ma medzi recou poprosila, ci by sa dakto s pravami v TT v okoli Tulipanovej/Stromovej pozrel na jeden problem. Android ak sa nemylim. Ak zadate do vyhladavania "Tulipanova" a vyberiete tu v TT, tak spendlik sa ukaze na vedlajsej ulici, co je Stromova. Pripadne guri, ak mas na nu kontakt, tak jej daj vediet, ako si manualne spravi, ci uz oblubene alebo ulozene miesto :) Vdaka

Tento problem som si vsimol na mnohych miestach a veru neviem cim je sposobeny (mozno nam to niekto vysvetli). Predpokladam ze so Sonkou budem osobne v priebehu par dni, tak jej vysvetlim pridavanie oblubenych miest.
Škoda 100 MB 1977 (grey)
Pressburg, Slovakia
guri211
Waze Champs

Postby guri211 » Sun Jan 29, 2012 10:30 pm

Report zo stretnutia (o čom sme sa bavili a na čom sme sa dohodli):

Svetelné križovatky s oddelenými smermi
Na svetelných križovatkách je potrebné zakazovať otáčanie (samozrejme ak nie je značením povolené). Ak je križovatka zakreslená s oddelenými smermi, treba nakresliť odbočovacie pruhy.

Kruhové objazdy
Diskusia o problémoch s 0th exit, resp. "turn left" na kruhovom objazde kde to nie je vhodné. Celkom vtipná debata o piškótových kruhových objazdoch a objazdoch v tvare ozubených kolies.

Preklady a hlásenia
Boli nahodené nové (podstatne lepšie) SK preklady, do 1 - 2 týždňov budú nahodené aj nové SK hlásenia.

Exity
Prezentované nové označovanie Exitov z diaľnic, bez výhrad. Zaznačené do WiKi. Zirland upozornil že v CZ im nehovorí "Použite pravý zjazd". Nakoniec bol problém v chýbajúcom CZ prompte (ExitRight obsahoval to isté hlásenie ako KeepRight).

Prideľovanie AM práv
Padli návrhy ako obmedziť prideľovanie nových AM práv. Po konštruktívnej diskusii sme sa zhodli najmä na tom, že nový AM by mal dostať oprávnenia iba ak: 1. má dostatok bodov, a súčasne 2. je aktívny na fóre. Tlmočil som do waze, o výsledku budem informovať.

Reporty z Rádia Expres
Reporty sú dobré aj zlé zároveň (najmä nepresne lokalizované udalosti). Máme ponuku na spoluprácu od dopravného servisu iného rádia - mohlo by sa vyriešiť viacero problémov naraz. O postupe v rokovaniach budem informovať hneď ako to bude možné.

Medializácia Waze
K tejto téme sme sa bohužiaľ nestihli dostať, ale pracuje sa na možnej spolupráci s rádiom.

Nepresnosť ETA, ignorácia zápch
Väčšina je s ETA spokojná, zhodli sme sa na tom, že potrebujeme podstatne viac používateľov pre skvalitnenie dát.

ETA +60 sekúnd
Waze navyšuje ETA o 1 minútu (oproti prvému oknu). Preposlal som (opäť) do Waze

Ďalšie diskutované podnety
- Treba vrátiť roadtype "railroad" (preposlané do Waze);
- Bolo by dobré konečne pridať možnosť vyhnúť sa spoplatneným cestám (preposlané do Waze)

Ak som na niečo podstatné zabudol, dajte vedieť
Škoda 100 MB 1977 (grey)
Pressburg, Slovakia
guri211
Waze Champs

Postby foxitrot » Fri Feb 03, 2012 12:41 am

Zda sa, ze aj Waze HQ si je vedome nasho stretka viewtopic.php?p=139325#p139325 a kvituje ho :)
foxitrot
Waze Champs

PreviousNext

Return to SK, CZ: Stretnutia Wazerov