Bucuresti

Moderators: adriansinger, Unholy, krankyd, The Fej, spookyx, twist3r

Bucuresti

Postby babanu5 » Fri Mar 02, 2012 11:06 pm

Salutare,
Am si eu o intrebare, de ce in bucuresti sunt multe strazi impartite in 2 linii cu sens unic cand defapt nu ar trebui, dupa cum spune la regulament, doar strazile care au spatiu verde sau alte obstacole care nu pot fi circulate?
S-a stabilit undeva chestia asta pentru ca mi se pare ca s-a muncit mult si in zadar pe tema asta.

Multumesc
AM: București, Brăila, Ploiești, Fundulea
Waze on Samsung Galaxy S II GT-i9100 on Digi.Mobil
babanu5

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Bucuresti

Postby banditmafiot » Wed Mar 07, 2012 1:49 pm

Probabil ca cine a editat acele zone nu a citit regulamentul.
p.s. te-am vazut in trafic (pe harta waze, nu in realitate). merci pt. rapoarte :)
banditmafiot

Postby addrian20 » Tue Mar 13, 2012 9:13 am

Am discutat undeva p-aici viewtopic.php?f=120&t=1757 despre separarea sensurilor.

Eu n-am nici o problema cu separarea sensurilor pentru bulevardele mari si acolo unde chiar sunt separate (cum e Th Pallady) dar intr-adevar am gasit strazi inguste cu sensurile separate. Din pacate in urma schimbarilor la permisiunile de editare, doar pe traseele din ultimele 3 luni, nu mai am drepturi de editare decat in cateva locuri din Bucuresti.

Eu am doua nemultumiri:
- waze vede doua orase, București si Bucuresti. In topicul mentionat mai sus ne-am inteles sa folosim diacritice macar in denumirile oraselor si sa punem denumirea in engleza (in editorul vechi) fara diacritice. Problema se rezolva cu disciplina si un mail la waze (acum au schimbat un pic sistemul de suport, nu sunt sigur daca e alpha@waze.com sau altceva) ca sa uneasca cele doua orase.
- s-a convenit ca drumurile sa fie notate intr-un fel: http://www.waze.com/wiki/index.php/Cate ... e_denumire (e un wiki, puteti sa contribuiti si voi) in Bucuresti, Constanta, Ramnicu Valcea si alte cateva orase se foloseste notatia strazilor cu Str. si restul de abrevieri insa am observat ca unii editori din Bucuresti nu fac asta. Este doar o conventie, putem sa o dezbatem, dar as fi frumos ca toate strazile sa fie abreviate la fel.
Area Manager for Constanta, Romania
addrian20

Postby spookyx » Thu Apr 26, 2012 7:12 am

Din pacate sunt multi editori si chiar area manageri care nu citesc conventiile de editare. Chiar daca nu citesc, nu se obosesc sa se adapteze a ceea ce gasesc in jur. Daca strazile din jur au diacritice si au prefix (bd, str, alee, int. etc) ei le pun aiurea.

Eu ma lupt de luni de zile cu aceste probleme si ii atentionez pe acei editori. Din pacate neatentia face ca, inca, exista 2 orase: Bucuresti si București. Chiar si in ultimele zile am corectat multe strazi.

In acest caz, cel mai usor de a identifica strazile cu orasul setat gresit este sa fie activat layerul Cities si o sa vedeti limitele celor doua orase. Limitele sunt date de strazile gresite. Eu asa am facut in general. Din pacate, limitele orasului nu se modifica decat la fiecare actualizare de harti din editor in live (adica 1-2 ori pe luna din pacate).
Country Manager România
Facebook Pagina de Wiki
Statistici, rapoarte pe waze.ro
Waze Beta 3.6.99.110 on Samsung Galaxy S4 GT-i9505 on Vodafone 4G
Image
Image
spookyx

Has thanked: 15 times
Been thanked: 24 times

Postby spookyx » Thu Apr 26, 2012 7:32 am

Referitor la separarea sensurilor in Bucuresti s-a mai tot discutat.

Acolo unde avem un bulevard separate de ceva (bordura, zona de pamant etc) e cam musai de pus 2 sensuri.

Acolo unde avem un bulevard separat de linii de tramvai, in majoritatea cazurilor, putem vorbi de 2 sensuri deoarece
(1) nu ai ce cauta pe linia de tramvai
(2) intoarcere pe celalalt sens implica precautii speciale (sa fii la 50 de m de statia de tramvai etc etc)
(3) de obicei, liniile de tramvai asigura o distanta destul de mare (>6m) intre cele 2 sensuri.
(4) mai nou, liniile de tramvai care nu sunt protejate de un scuar/bordura sau atlceva, un inceput sa fie protejate de JALONI care te cam forteaza sa nu treci peste ei.

exemple: Sos. Niculae Titulescu (care e fizic separata) continuata de Pasajul Victoria si de Bd. Iancu de Hunedoara (care nu mai e separat fizic) si se continua cu Sos. Stefan Cel Mare si apoi cu Mihai Bravu si apoi cu Vacaresti. Inclusiv pe Google Maps ele sunt evidentiate ca 2 sensuri.
alt exemplu: Bd. Lascar Catargiu ce se continua cu Bd. Magheru. Aici avem un Bulevard mare... foarte lat, de 3-4 benzi pe sens. Aceste bulevarde sunt conectate deobicei printre ele de sensuri giratorii.

Foarte important, Noi trebuie sa tinem seama SI de URMELE/punctele GPS.
Country Manager România
Facebook Pagina de Wiki
Image
Image
spookyx

Postby banditmafiot » Mon Oct 22, 2012 12:43 pm

Ce-s cu acele Speed Camera la aprope fiecare semafor ?
banditmafiot

Postby parmaf » Mon Oct 22, 2012 10:56 pm

Salut !
Camerele sunt pentru MONITORIZAREA INFRACŢIONALITĂŢII !
Însă cel mai bine ar fii să răspundă cei ce le-au "montat" în hărţile waze !
Dacă vrei să anunţi un radar ori alt eveniment rutier trebuie întâi deblocat ecranul telefonului de prezenţa unei camere pentru infractori aflată în vecinătate !
Image
parmaf

Postby spookyx » Sun Oct 28, 2012 12:44 pm

banditmafiot wrote:Ce-s cu acele Speed Camera la aprope fiecare semafor ?

Tu te referi la ce iti apare pe telefon sau ce vezi in realitate?

Pe telefon iti apar alerte de semafoare. Ideea a plecat de la un experiment de al meu sa vad cum functioneaza semafoarele. Am inceput sa adaug cateva, le-am validat. Initial, am crezut ca e suficient un semafor pentru o intersectie, dar am observat ca trebuie pentru fiecare sens adaug un semafor. Deci pentru o intersectie simpla trebuiesc 4 semafoare adaugate.

Am mai studiat problema pe forum... si am dedus ca, teoretic, semafoarele adauga o penalizare si favorizeaza intersectiile fara semafoare, dar pe de alta parte, oricum Waze invata rutele mai rapide si inclusiv stie sa faca diferenta de o ruta ce implica uin viraj la stanga unde ai mult de astept, fata de o ruta unde reusesti sa mergi rapid inainte sau unde ai verde intermitent la dreapta.

Acum sincer nici nu stiu ce sa zic... singurul incovenient as zice e unul estetic, ca semafoarele pe harta nu sunt discrete, ci chiar mari, iar cand dai un zoom out, arata ca o padure de semafoare.

Ar trebui sa studiem forumul/wiki, inclusiv sa ne uitam la alte tari sa vedem ei cum au facut... si sa ajungem la o concluzie de comun acord, ori le scoatem pe toate, ori le pastram. O pagina foarte buna despre semafoare gasim pe pagina de Wiki a UK:
http://world.waze.com/wiki/index.php/Sp ... Kingdom%29
Ei aici au explicat cel mai bine as zice despre utilizarea acestor camere.

Parerea mea, dupa cateva luni de utilizare, ca nu am vazut sa conteze ca sunt semafoare raportate la intersectii. Waze tot face ruta in functie de istoric.

Spre deosebire de UK, noi avem putin semafoare monitorizate video care sa poata identifica numarul masinii in cazul unei infractiuni. Cele mai multe camere sunt de monitorizare a traficului, dar nu sunt capabile de identificare a numarului de inmatriculare.

Si citez de pe http://www.pdiromania.ro
CAMERELE DE SUPRAVEGHERE
Image
Cel mai des întâlnite camere de supraveghere sunt cele de tip DOME - poza 3
Camera digitală de tip Dome se roteşte 360 de grade în jurul axei sale, are o rezoluţie foarte bună şi poate focaliza subiectul. Rolul acesteia este doar de supraveghere a traficului şi trimiterea datelor către centrele de comandă.
Cu ajutorul acestor camere se sesizează blocajele de trafic, precum şi prezenţa obstacolelor pe carosabil. În plus, au şi rolul de a “proteja” radarele fixe GATSO de vandalism. În caz de nevoie, comanda camerei poate fi preluată manual şi dirijată cu un joystick

http://www.pdiromania.ro/speedcams.html
http://www.pdiromania.ro/forum/radare-f ... 3aa25ae84d

Deci concluzia mea e sa le radem pe toate si sa raportam doar acele semafoare care sunt dublate de camere care sunt special facute sa prinda infractorul (ceea ce la noi nu prea sunt). Astfel de camera deobicei exista pe fiecare sens si chiar pentru fiecare banda pentru ca ele trebuie sa fie in sincronizare cu semaforul si trebuie sa detecteze automat atunci cand un auto trece pe rosu de exemplu si sa faca poza instant si sa poata sa citeasca numarul masinii si raporteze infractiunea mai departe. Cu celelalte camere tip dome, asa cum am citat mai sus, sunt fix pentru acei politisti care stau in birouri si monitorizeaza traficul si alte pericole de pe drum, dar din ce stiu sigur, nu sunt capabile sa se preia manual numarul de inmatriculare a unei masini.

Daca nu sunt obiectii din partea celorlalti, va cer sprijinul sa incepem sa radem toate semafoarele si sa le punem doar strict pe acelea care ne pot penaliza automat.
Country Manager România
Facebook Pagina de Wiki
Image
Image
spookyx

Postby adil68 » Sun Oct 28, 2012 10:23 pm

Spookys,
referitor la discutia anterioara de pe "Drumuri si update", dupa modificarile tale de azi/ieri am mai gasit 2 cu probleme. Verifica si modifica te rog urmatoarele noduri:
--> D.Cantemir, nod inainte de Marasesti, e blocat Cantemir spre Unirii (vezi ca nu e sens unic acolo, se poate intra si din Cantemir, e o parcare) ;
--> Calea Rahovei - Int. Ghimes, e blocat accesul pe Rahovei

Thx.
adil68

Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Postby spookyx » Sun Oct 28, 2012 11:07 pm

Multumesc adil68 de atentionare.

Cantemir tocmai il editasem din doua sensuri separate intr-unul singur.
Eu zic sa continuam sa blocam bulevardele pe masura ce le verificam.
Eu am luat strazile principale la verificat si am gasit o gramada de nereguli.
nu imi dau seama cum de, ca stiu sigur ca multe dintre acestea le-am mai verificat/facut in trecut.
Country Manager România
Facebook Pagina de Wiki
Image
Image
spookyx

Next

Return to Romania [română]